fbpx
(Last Updated On: október 2, 2017)

Hogy mi minden történik az Anya Műveknél? Bővülünk! Bizony! Értetek. Azért, hogy sikeresebbek legyetek!

Ahhoz, hogy online eredményeket érjetek el, hogy minél több vevőtök, ügyfeletek legyen az Google keresőnek is szeretnie kell a weboldalatokat. Ezért csatlakozott az Anya Művekhez Zelenka Zsuzsa, aki a keresőoptimalizálásban tud nektek segíteni. Ismerjétek meg őt:

Mesélj egy kicsit magadról! Milyen utat jártál be mire ide eljutottál?

Mindenről anyukám és apukám tehet A tőlük örökölt és tanult tulajdonságok nélkül most nem itt tartanék. Anyai vonalon örököltem az empátiát, az emberszeretetet. Igenis minden emberben meg lehet találni a jót, a szerethetőt. Szeretettel minden ember „megszelídíthető”. És az élettől azt kapod vissza, amit adsz. Apukámtól és családjától kaptam útravalóként az akaraterőt, a „sohanemadomfel” elvet. Hallgatsz a megérzéseidre és cselekszel. Nincs lehetetlen csak tehetetlen!

Családommal Felső-Ausztriában élek. Két kislányommal és egy fantasztikus férjjel élem a sokszor nagyon rögös mindennapokat. A mindennapjaim tele vannak kihívásokkal. Két kisgyerek, vállalkozás, idegen hon. De hiszem, hogy egy anyuka ezeket az akadályokat is nagyon könnyen tudja venni.

2012-ben költöztünk az akkor még 3 fős családdal Ausztriába. Az akkori osztrák leányvállalattól az anyavállalathoz kerültem. A mai napig hálás vagyok a Jóistennek, hogy segített ezt a lépést megtenni. Nagyon nem volt egyszerű, de hátra csak annyira nézek, hogy a tanulságokat levonjam a múltamból. Mert hiszem, hogy a negatív dolgok is tanító jelleggel kerülnek az életünkbe. Közel 2 év után elegem lett a személytelen irodai életből. Napi 8-10 óra egy irodában, nem az én világom. Meghoztam a nagyon nehéz döntést. Úgy jöttem el a cégtől, hogy nem tudtam hogyan tovább. És hab a tortán, hogy az utolsó munkanapom reggelén tudtam meg, hogy hála a Jóistennek bővül a családunk. Akik ismernek tudják, hogy én kb. 10 percig vagyok elkeseredve. Aztán megrázom magam és már azon agyalok, hogy lehet ebből jól kijönni.

Aztán meghoztad a döntést, hogy vállalkozó leszel és innen már egyenes volt az út?

Nem egyenes útnak mondanám, hanem inkább nyugodtabb göröngyös. Ahol azokat a bizonyos göröngyöket tisztább elmével és lélekkel tudod porítani. A 9 hónapot teljes nyugalomban élhettem át, bár egyáltalán nem unatkoztam. Különböző képzéseken vettem részt, finomítottam a receptoraimat. Hallgattam a megérzéseimre. Szülés után 6 hónapig bírtam a „munkanélküliséget”. Az anyukák biztosan értik miért tettem idézőjelbe Akinek gyereke van, sosincs munka nélkül. 7 hónapos volt a második kislányunk amikor útnak indultam, körbe jártam, hogyan lehetnék magyar anyukaként Ausztriában vállalkozó. Ekkora forrt ki bennem, hogy online shopot szeretnék. Meg szeretném mutatni a helyieknek, hogy a pörkölt nem fehér Sajnos az első webshop motor kiválasztásánál nagyon mellényúltam. Abból indultam ki, hogy Nyugaton minden szolgáltatás sokkal jobb, mint Magyarországon, illetve a szakmabeli férfiak jobban értenek a témához így könnyebb velük együtt dolgozni. Mindkét feltételezésem hamis. Mi magyarok hozzá vagyunk szokva, hogy a talpon maradáshoz folyamatos tanulás, fejlődés szükséges, ezáltal ezen a területen előrébb járunk. A második feltételezés pedig azért nem állja meg a helyét, mert 2 gyerekes anyuka sokkal jobban megérti egymás problémáját. Milyen az, mikor lázas a gyereked, egész éjjel szinte semmit nem alszol, viszont másnap teljesítened kell a munkahelyeden. Hál Istennek a fentiek összehoztak veled és a göröngyök az életemben kiegyenesedtek. Együtt újraépítettük az www.ungarnshop.at webáruházat.

Tehát az online shop hozta meg a szakmai váltást az életedbe?

Igen. Úgy terveztem, hogy kötetlen munkabeosztás mellett egy kis mellékkeresetre teszek szert a család és a háztartás mellett. De az angyalaim továbbvezettek. A webáruházam keresőoptimalizálását magam végzem a kezdetektől, így jelentős gyakorlati tudásra tettem szert és megtaláltam egy új utat is. Mivel a webáruházamat az alapoktól újra kellett építenünk, új designt kapott, új funkciókat és így már a keresőoptimalizálást is tudtam fejleszteni. A webáruházam új szintre emelkedett, az ügyfeleim száma és a forgalmam jelentősen megnőtt. Sokat tanulok és képzem magam, de a tudásom nem pusztán elméleti, hanem gyakorlati is, hiszen a saját oldalamat is folyamatosan fejlesztem.

Ezért kértelek, hogy gondolkodj az együttműködés lehetőségéről. A gyakorlati tudásoddal képes vagy az ügyfeleink weboldalát keresőoptimalizálás szempontjából fejleszteni. Ráadásul személyedben olyan partnerrel bővül az Anya Művek aki jól kommunikál, érti az ügyfeleket és ők is téged. Vagyis az alapelv megmarad, „Weboldal, webáruház kisvállalkozóknak érthetően”.

Igen, hiszen én is kisvállalkozó vagyok, ráadásul az a típus vagyok, aki a miértnek is érteni akarja a miértjét. És nem nyugszik, amíg nem érti meg Még a 2000es évek elején a Kecskeméti Főiskola műszaki menedzser szakán marketing szakirányon szereztem diplomát. Akkor még nem éreztem magaménak ezt a területet. De mivel véletlenek nincsenek, így tudtam, hogy ez is javamra válik egyszer.