fbpx
(Last Updated On: július 13, 2017)

A tegnapi poszt folytatásaként beszéljünk arról, hogyan mutasd be a termékeidet a webáruházunkban.

Minden webáruház tulajdonosnak azt javaslom, hogy fektessen nagy hangsúlyt a termék fotókra. Lehet, hogy szuper termékeid vannak, de ha ezt nem tudod bemutatni, akkor nem veszik meg. Ha boltban vásárolsz jól megnézed a terméket amit megveszel. Körbejárod, megforgatod, megfogod, felpróbálod. Ezt az élményt, érzést kell átadnod a vevőknek a webáruházban is.

Mi kell ehhez? A legfontosabb, hogy jó fotóid legyenek. Nem elég, ha a telefonoddal készítesz képeket vagy töltesz le a netről. Ne tedd! Bízz meg profit a fényképek elkészítésével, de ha te szeretnéd a termékfotóidat elkészíteni, akkor tanuld meg hogyan kell. Legyenek hozzá megfelelő eszközeid, tanuld meg a technikákat.

Tölts fel egy-egy termékhez több szögből készült fényképet. Ha különböző típus, szín is elérhető belőle a webáruházadban akkor mindről legyen fotód. Ez nem pusztán jófejség a részedről, mérhető eredménye van. Ha egy webáruházban egy termékről több fotó szerepel, több szögből, több beállítással, esetleg még használat közben is, az jelentősen, 58%-kal növeli az értékesítést.

Ma nagyon népszerűek a webáruházakban árult termékeknél a használat közben készült videók. Készíthetsz hosszabb videót is, szöveges információt is átadva, de elég néhány másodperc is. Ez a pár másodperc azonban pont megfelelő arra, hogy a látogatódat vevővé tegye. A videó előnyeiről is érdemes számokban is beszélni. Elemzések alapján, ha a termékfotók mellett videót is talál az érdeklődő, az 31%-kal több eladást eredményez.

A másik sarkalatos tényező a termék bemutatására, a leírás. Legyen pontos, részletes. Minden információ legyen a vevő számára könnyen elérhető, hiszen a látogatók egy-egy termék megvásárlásáról 90 másodperc alatt döntenek. Ha nem tudsz jól írni vagy egyszerűen nincs rá időd, add ki a termék leírásokat külső, szakértő cégnek. A leírásban nagyon figyelj a kulcsszavak megfelelő használatára, hiszen azt szeretnéd, hogy ha csak termékre keresnek rá a vevők a google-ben, akkor is téged találjanak meg.