fbpx
(Last Updated On: június 19, 2017)

Az elmúlt héten a facebook-on készült 5+1 poszt azokról a hibákról amit egy weboldalon elkövethetünk. Olyan hibákról, amik miatt látogatókat, vevőket veszítesz.

1.Nincs ajánlat a weboldaladon

Ha a látogató nem tudja, hogy mi az ajánlatod, nem fog vásárolni. Mutasd meg a termékeidet, a szolgáltatásaidat már a főoldalon. Használj szép fotókat és rövid, de velős mondatokat.

2. Ha káosz van az oldaladon

Ha bonyolult az oldal felépítése, a betérő azt sem tudja, hogy mit hol talál, már le is lép. Mindössze három percünk van, hogy megtartsunk egy látogatót. Irányítani kell őket, hogy megtalálják azt amit keresnek. Ha minden jól megy ez megegyezik a te kínálatoddal :).

3. Ha nincs csalid

Legyen csalid a weboldalon. Adj valamit a látogatóknak. Olyat ami hasznos számára és a te termékedhez, szolgáltatásodhoz kötődik. Egy rövid szakmai anyag, videó, egy e-book szuper ajándék lehet.

4. Ha magadról beszélsz

Sokan a weboldalukon leírják a cég történetét, a saját életüket. Ráadásul hosszan és unalmasan. Senkit nem érdekel. A látogató nem azért tévedt az oldaladra, mert rád kíváncsi. Ő a saját problémáját szeretné megoldani. Arról beszélj, hogy hogyan tudsz neki segíteni, a terméked hogyan teszi őt boldoggá. Régi mondás, de igaz. A vevő nem fúrógépet akar venni, hanem egy lyukat a falban.

5. Nincsenek kapcsolati információk az oldalon

A kapcsolati adataidat nem kell eldugni a weboldalon. Sokan teszik a láblécbe, egy almenübe. Mintha nem is akarnák, hogy megtalálják őket. Legyen a telefonszámod, az e-mail címed, stb. jól látható helyen. Minél több helyen. Legyen fent a fejlécben, legyen külön kapcsolati oldalad, legyen a láblécben. Igyekezz minél több elérhetőségi formát használni. Légy elérhető a közösségi médiákban, legyen kapcsolati űrlapod, érjenek el chat-en.

+1. Ha más kezeli a weboldaladat

Azok a kisvállalkozók, akiknek nem túl sok a marketingre költhető kerete, nem engedhetik meg maguknak, hogy kiadják a weboldaluk kezelését. Olyan weboldalt készítess, amit később te is tudsz kezelni. Így folyamatosan tudod frissíteni a tartalmat önállóan. Az így megmaradt pénzt pedig másra költheted.