fbpx
(Last Updated On: május 23, 2017)

Blog bejegyzéseinket, weboldalainkat és facebook posztjainkat szeretjük fotókkal színesíteni. Ez nem pusztán design, praktikum is, hiszen azok a bejegyzések, ami mellett szép és igényes fotó van, sokkal népszerűbbek az olvasók közt.

Képhez jutni egyszerű -gondolnánk-, hiszen csak beírjuk a Google-be a megfelelő kulcsszót és máris fotók ezrei közül válogathatunk. Óvatosan ezzel! A fotók nagy részét szerzői jogok védik. A jogtalan használat, igazából lopás és a büntetés nagy. Ugye, rossz szemmel nézünk azokra, akik fizetség nélkül veszik el mások tulajdonát? A fotókkal ugyanez a helyzet. Ezért, ha megtetszik egy fotó vegyük meg, hiszen mi sem szeretünk ingyen dolgozni.

Honnan tudjuk, hogy szabadon használható-e egy kép vagy sem? A Google megoldást talált erre is, nagyon egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy a képet fel lehet-e használni és milyen módon. Ha képet keresünk kattintsunk az Eszközökre és ott a Felhasználási jogokra.

Persze sokszor vagyunk olyan élethelyzetben, amikor nagyon meg kell néznünk, hogy mire költünk. Egy kezdő vállalkozásnak nagyon át kell gondolnia a kiadásait. Szerencsére sok olyan weboldalt találhatunk, ahonnan ingyenesen menthetünk le fotókat. Itt is figyelmesnek kell lennünk, mert vannak olyan fotósok, akik kérik a forrásmegjelölést, esetleg kereskedelmi célra nem engedélyezik a fotóik felhasználását.

Free Digital Photosnál igyenesen tölthetünk le kisebb méretű képeket. A Freepiknél a fotókon kívül vektoros ábrákat és ikonokat is találunk, de nagyon fontos, hogy minden képnél nézzünk utána a pontos felhasználási jogoknak.  A Morgue File képei jelenleg szabadon felhasználhatók akár kereskedelmi célra is.